Az ajkaink egészen különlegesek: testünk egyik legérzékenyebb, s ugyanakkor védelemre szoruló területét alkotják. Szájunk kifejezi személyiségünket, s egyúttal hangulatunkról is tudósít. Finom izmocskák segítségével, több mint ezer arckifejezés – öröm, bánat, rokonszenv, együttérzés, csalódás, keserűség, igazságtalanság, arrogancia – megformálására képes.

A száj is öregszik. A nevetés, a csók, a beszéd szinte állandóan aktív mozgásra kényszerítik az izmokat. Idővel a bőr enged a feszességéből, mert a kollagéntermelés intenzitása csökken. Barátságtalan ráncocskák alakulnak ki, a kontúrok elhalványulnak, a felsőajak megnyúlik, a pirosló rész keskenyebbé válik, a száj színe kifakul.

Az ajkakat borító bőr nagyon különbözik a testet, arcot borítótól: nem tartalmaz verejtékmirigyet, nem védi egy saját maga termelte zsírréteg, hisz faggyúmirigy itt csak elvétve fordul elő. A szájnál hiányzik a természetes fényvédelem. Nem tartalmaz melanocitákat, pigmentet, ezért lebarnulni sem képes. Emiatt könnyen leég. Különösen az alsó ajkat kell óvni, mert a nap sugarai szinte merőlegesen érik. UV-sugaraktól ezért különösen óvni kell. Napozáskor magas faktorú fényvédővel kell bekenni. A nap mellett nyáron a forróságtól és a légkondicionálótól, télen, pedig a hidegtől, a széltől, s a fűtés szárító hatásától is védeni szükséges, mert az ajkak bőre könnyen kiszárad, cserepessé válik, a szájszöglet berepedhet. A száj nyalogatása télen különösen veszélyes, hiszen ezáltal még szárazabbá, akár sebessé is válik a bőr. Az ajakstiftek megfelelő védelmet biztosítanak, még akkor is, ha nem tartalmaznak UV-filtert. Viaszok, olajok, egyéb zsírok keverékéből állnak.

Egyes ajakrúzsok nedvesség stabilizálókat, konzerváló-, és illatanyagokat és olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek védik az ajak bőrét. A rúzsokat legtöbbször a színük alapján vásárolják, szinte alig figyelnek az ápoló tulajdonságra, s ezért nem csodálható, hogy vásárlás után a felhasználóknak problémái adódnak. A nagyon magas púder tartalmú rúzsok erősen szárítanak, ezek általában a tartós (csókálló) rúzsokra jellemzőek. A száj fiatalossága megfelelő ápolás mellett sokáig megőrizhető. A színtelen és az enyhén színezett stifteknél az ápoló hatás dominál, amit nagy mennyiségű zsíranyaggal biztosítanak, az ugyanis megakadályozza a nedvesség elpárolgását.

A száraz, cserepes ajkak ismét visszanyerik fényüket, ha zsírnemű anyaggal kenegetik. A gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmazó ajakkenőcstől és a zsíros krémektől ugyancsak simává válnak az ajkak. A berepedezett szájról a szakadt bőrdarabkákat nem szabad letépdesni, lerágni, mert könnyen elfertőződhet, kisebesedhet. Lágy szőrű fogkefével viszont meg lehet masszírozni.

Száraz, cserepes ajkak gyógyíre lehet a méz. Vékonyan kenjük be a száj teljes felületét, és hagyjuk rajta 10 percig. A bő vízzel való lemosás után, sima telt ajkakat kapunk.

Arckezelések

A kozmetikát látogató vendégek nagy része a különböző arckezeléseket keresi leginkább. Az eltérő bőrtípusok szépítéséhez többféle kezeléscsomag, gépek, eljárások, termékek állnak a rendelkezésemre. Célom, hogy érezze jól magát a bőrében, egészséges kisugárzása legyen.

Részletek

Sminkelés

Ez az a kis plusz, ami nagyon sokat számít. Legyen szó diszkrét, nappali, vagy feltűnő, alkalmi sminkről, szívesen segítek elkészíteni. Minőségi anyagokkal (M.A.C, Karaja, MU Atelier Paris, Urban Decay) biztosítom, hogy az arc festése ne csak szép, hanem tartós is legyen.

Részletek

Testkezelések

Egészségesen táplálkozik, rendszeresen mozog, mégis vannak makacs zsírlerakódások? A modern technikának köszönhetően felvehetjük vele a harcot. Elvárásainak, alkatának megfelelően állítjuk össze a kezeléssorozatot kavitáció, rádiófrekvencia és lipolézer használatával.

Részletek

Masszázs

Kellemes kikapcsolódás, mely nem csak a bőr felfrissülésében segít, hanem a lelket is megnyugtatja. Az arc - és dekoltázsmasszázson kívül a nők igénybe kipróbálhatják a teljes test szinergikus masszázsát is.

Részletek

Szőrtelenítés

Több módszer közül választhat, hogy hogyan szabadul meg a nem kívánt szálaktól. Akár évekre is elfelejtheti a szőrtelenítés kínjait. Egyéni konzultáció után biztosan megtaláljuk a megfelelő megoldást, hogy arca és teste is bársonyosan sima legyen.

Részletek

Bioptron lámpa

A fény ereje megannyi szépségápolási és egészségügyi problémára van jótékony hatással, miközben önnek csak pihennie kell. A tisztító kezelések után segít, hogy bőre mielőbb megnyugodjon, regenerálódjon.

Részletek

Responsive Free Joomla template by L.THEME