A szoláriumozás hatásairól napjainkban igen sok szó esik. A sugárhatáson alapuló bõrbarnító kozmetikai kezeléseket sok támadás éri a kozmetika és a bõrgyógyászat oldaláról. Pedig nem elsõsorban a szolárium a felelõs az emberek egy részénél észlelhetõ mellékhatásokért, hanem a szoláriumfüggõk mértéktelensége. Az idõ múlásával egyre több kutatási eredmény kerül napvilágra. Érdemes tehát szakemberrel, bõrgyógyásszal konzultálni, ha kétségeink merülnek fel a napágy használatával kapcsolatban.

A szoláriumot pontosan azért fejlesztették ki, hogy csökkenteni tudjuk a napfény bõrt károsító hatásait és a bõrdaganat kialakulásának veszélyét, mivel a természetes fény sugárzás-összetétele napról napra romlik, egyre több az emberi szem által nem látható UV-A és a rákkeltõ UV-B tartomány az ózonréteg  -környezetszennyezés okozta- elvékonyodása miatt.

A szoláriumok fénycsövei által kibocsátott fényben azonban tudjuk és ellenõrizhetjük, hogy mibõl mennyi van. Ráadásul a besugárzás ideje sem korlátlan, teljes mértékben keretek között tartható. Tehát csak rajtunk múlik, hogy bõrünk fényérzékenységének ismeretében mikor, hogyan és mennyit szoláriumozunk. Ha mindenki betartaná a javaslatokat és csak 18 éves kor felett élne a szoláriumozás lehetõségével, és még a védõszemüveget is viselné, kevesebb lenne a probléma.

 A szoláriumozásnak vannak azonban aranyszabályai, melyeket érdemes betartani. Az elõkészületeket a bõr leradírozásával kezdjük, és távolítsuk el a sminket is az arcunkról. Aki gyógyszereket, antibiotikumot szed, arra az idõre függessze fel a szoláriumozást, ha pedig sok anyajegy van a bõrén, mindenképpen kérje ki szakember véleményét, mielõtt szoláriumozni kezdene.
A szoláriumban fényvédõt nem javasolt használni (kivéve, ha az orvos bizonyos testrészek esetén máshogyan nem nyilatkozik), de mindenképpen tanácsos szoláriumozás vagy napozás után bõrtápláló, nyugtató termékekkel kezelni a bõrünket.
Ezek a speciális készítmények hidratálják a bõrt, segítik a regenerációt, és ellensúlyozzák a kiszáradást, mindemellett gyulladáscsökkentõ hatásúak.

Fehér bõrûeknél évi 10, barna, "kreol" bõrszínnél évi 15 kezelésnek nincs kimutathatóan káros hatása, amennyiben a mesterséges fénykezelést kúraszerûen végezzük. Ez azt jelenti, hogy az ajánlott mennyiség felét heti egy-két alkalommal, 5-6 percrõl indulva napozzuk le, alkalmanként 2-3 perccel növelve a besugárzás idejét. Amennyiben elértük a kívánt bõrszínt, elég egy héten egyszer a szoláriumot felkeresni, hiszen a bõrszín megtartásához ennyi elég. Majd tartsunk 3 hónap szünetet, hogy bõrünk pihenhessen. Ezt a kezeléssorozatot évente kétszer végezhetjük el. Egyébként is, ha túlzásba visszük a szolárium használatát, a bõrünk idõ elõtt ráncosodik, és kiszárad, mivel az UV-A és UV-B sugarak egyik károsító hatása ez.

Arckezelések

A kozmetikát látogató vendégek nagy része a különböző arckezeléseket keresi leginkább. Az eltérő bőrtípusok szépítéséhez többféle kezeléscsomag, gépek, eljárások, termékek állnak a rendelkezésemre. Célom, hogy érezze jól magát a bőrében, egészséges kisugárzása legyen.

Részletek

Sminkelés

Ez az a kis plusz, ami nagyon sokat számít. Legyen szó diszkrét, nappali, vagy feltűnő, alkalmi sminkről, szívesen segítek elkészíteni. Minőségi anyagokkal (M.A.C, Karaja, MU Atelier Paris, Urban Decay) biztosítom, hogy az arc festése ne csak szép, hanem tartós is legyen.

Részletek

Testkezelések

Egészségesen táplálkozik, rendszeresen mozog, mégis vannak makacs zsírlerakódások? A modern technikának köszönhetően felvehetjük vele a harcot. Elvárásainak, alkatának megfelelően állítjuk össze a kezeléssorozatot kavitáció, rádiófrekvencia és lipolézer használatával.

Részletek

Masszázs

Kellemes kikapcsolódás, mely nem csak a bőr felfrissülésében segít, hanem a lelket is megnyugtatja. Az arc - és dekoltázsmasszázson kívül a nők igénybe kipróbálhatják a teljes test szinergikus masszázsát is.

Részletek

Szőrtelenítés

Több módszer közül választhat, hogy hogyan szabadul meg a nem kívánt szálaktól. Akár évekre is elfelejtheti a szőrtelenítés kínjait. Egyéni konzultáció után biztosan megtaláljuk a megfelelő megoldást, hogy arca és teste is bársonyosan sima legyen.

Részletek

Bioptron lámpa

A fény ereje megannyi szépségápolási és egészségügyi problémára van jótékony hatással, miközben önnek csak pihennie kell. A tisztító kezelések után segít, hogy bőre mielőbb megnyugodjon, regenerálódjon.

Részletek

Responsive Free Joomla template by L.THEME