A gyógyító kéz bölcsessége: masszázs

A bõrkontaktus olyan érzéki inger, mely éppolyan nélkülözhetetlen az életünkben, mint az evés, az ivás vagy az alvás. Üdvözléskor kezet fogunk, ha gyermeket akarunk megvigasztalni, megsimogatjuk a fejét, szeretetünk kifejezéséül pedig magunkhoz öleljük kedvesünket


A kommunikációnak ez a fajtája messze túllépi a beszéd kapcsolatteremtési lehetõségeit. Ahhoz, hogy testünk, szellemünk, lelkünk egészségét megõrizhessük, valamennyiünknek szüksége van erre a létfontosságú elixírre.

A kéz megvalósítja, amit tenni szándékozunk, gyógyító energiát közvetít, és érzéki gyönyört okoz. A masszázs mindezt magában foglalja, és még sokkal többet.

Valamennyien ösztönszerûen is alkalmazunk masszázst. Ha testünk valamely pontján fájdalmat érzünk, automatikusan rátesszük a kezünket, és simító, dörzsölõ mozdulatokkal próbáljuk enyhíteni a fájdalmat. Ha idegesek vagyunk, sokszor csupán a homlokunkhoz szorítjuk a kezünket, és megnyugszunk.

Egy szeretetteljes érintés hatására olyan speciális hormonok áramlanak szét szervezetünkben, melyek jó közérzetet és boldogságérzést keltenek, s még a túlfeszített idegrendszer is ellazulással reagál rájuk.
Masszírozáskor céltudatosan alkalmazzuk a jótékony hatású érintést, hogy a szervezet kiegyensúlyozottá váljon, a fájdalom csillapodjon, a testi és lelki feszültségek oldódjanak.
Responsive Free Joomla template by L.THEME