Aloe Vera a konyhaablakban

Minden konyhaablakban kellene egy cserép aloét tartani, mert bármilyen kisebb égési seb, forrázás vagy vágás esetén egyszerűen levághatnánk egy vastag, húsos levelet, és rácsöpögtethetnénk levét a sérülésre. Az aloé gél a sebre száradva természetes kötést alkot, elősegíti a seb gyógyulását, és megelőzi a gyulladást. A letört aloé ágacska saját magát is összeforrasztja, így akár napokig használhatjuk ugyanazt az ágat. Fogínyvérzésnél, szájberepedésnél, kidörzsölt orrnál is azonnal enyhít a kellemetlen tüneteken.

Az aloé örökzöld, pozsgás növény, a liliomfélék családjába tartozik, bár külsejében inkább a kaktuszokra hasonlít. Húsos, tövises levelei tömött tőrózsában állnak. Színes, csöves virágokból álló füzérei évente nyílnak. Hazája Afrika északi és keleti partvidéke, Dél-Afrika, Nyugat-India, Texas, Mexikó.

Az aloé kozmetikai hatásai:
- 100 %-os aloé lé néhány óráig baktericid hatású.
- Vírus ellenes hatású hosszú időre.
- Gombásodás gátló.
- Külsőleg és belsőleg is vérzéscsillapító hatású.
- Csillapítja a viszketést, csökkenti a seb melegét.
- Védi a bőrt a káros ibolyántúli sugaraktól.
- Gyulladáscsökkentő, nyugtató.
- Képes a szövetek minden rétegében felszívódni.
- Kinyitja a kapillárisokat, ezáltal javul a kezelt terület vérellátottsága.
- Enzimei lebontják és megemésztik az elhalt szöveteket, sejteket. A kezelt felület gyógyulási folyamata felgyorsul.
- A sejtújraképződést 300 %-osan meggyorsítja.
- Hidratálja a szöveteket, nemcsak a felszínen, hanem mélyrétegekben is. Védőfelületet képez, hogy ne száradjon ki a szövet, és a nedv ne tudjon gyorsan elpárologni; megköti a nedveket.
- Biztonságos, mert az aloé minden mellékhatás nélkül éri el a kívánt hatást.
- A gyógyászatban reuma, aranyér, izületi gyulladás, máj- és vesebetegségek, gyomor- és bélbántalmak kezelésére, a dermatológiában pedig herpeszek, égések, hegek, rozacea, psoriasis, gombák és ekcémák kezelésére használják.

Responsive Free Joomla template by L.THEME