A helyes bőrápolás lépései

A bőr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül!

arcmBőrtípusnak megfelelő lemosók állnak rendelkezésre arctejek, arcvizek, lemosó krémek, tisztító habok formájában. A szemsmink eltávolítására érdemes beszerezni egy kimondottan erre a célra kifejlesztett lemosót, micellás vizet, mely egyben ápolja is a szemkörnyék érzékeny bõrét. Ha a sminket és a szennyezõdéseket eltávolítottuk, jöhet a a bőr ph-jának visszaállítása egy frissítő, alkolholmentes arctonik alkalmazásával. Cseppentsünk egy keveset vattára vagy a kezünkbe, és paskoljuk vele át az egész arcot, nyakat, dekoltázst. A már tökéletesen tiszta bõrre kerülhet a szemránckrém, mely segít halványítani a szem alatti karikákat, duzzanatokat, apróbb ráncokat. Ezután a bőrtípusnak megfelelõ hidratálókrémmel kell lekenni az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat, esetleg használhatunk szérumokat. Érdemes UV-filterrel ellátott termékeket választani.  A napvédő termék használata után felkerülhet a nappali smink.


Napközben: Száraz bőrűek még egyszer krémezzék át az arcukat. A zsíros bõrûek arclemosó kendővel frissíthetik fel, tehetik mattabbá fénylő arcbőrüket. Ezután lehetőség van a smink frissítésére is.

Este: A többlépéses arctisztítás (sminklemosó, tej, tonik) után tápláló éjszakai krém, szemránckrém vagy szérumok, olajok alkalmazása.

Hetente egyszer: Használjon bõrradírt! Könnyed, enzimes készítményekkel eltávolíthatjuk az elszarusodott hámréteget az arcbõrrõl. A radírozás után azonnal érezhetõ, hogy a bõr sima, üde színû lesz, a krémek is könnyebben felszívódnak. Utána használjon tonikot!
Szánjuk idõt arra, hogy heti egyszer (radírozás után) tisztító vagy hidratáló maszkot tegyünk fel. Kérjük ki kozmetikusunk tanácsát, hogy melyik számunkra a legmegfelelõbb pakolás.

Havonta egyszer kozmetikus: Másfél-két óra alatt akár ujjá is születhetünk. Egy feszesítõ, tápláló masszázs máris kisimíthatja a ráncokat, és meggátolhatja újabbak kialakulását. Ha bõrünk zsíros, pattanásos, kérjünk tisztítást is, és ragaszkodjunk a Bioptron lámpás kezeléshez, mely segíti a tisztítás utáni sebgyógyulást.
 

Responsive Free Joomla template by L.THEME