A helyes bőrápolás lépései

Reggel: A felébredés pillanatában a bőr hőmérséklete még alacsony, ezért reggel ne hideg, hanem langyos vízzel locsoljuk arcunkat. Utána fontos a bőr ph-jának visszaállítása egy frissítő tonikkal. Majd következhet a szem alatti karikák, duzzanatok, apróbb ráncok eltüntetése. A megfelelő szemránckrém gyors segítség lehet. Ezután a bőrtípusnak megfelelõ hidratálókrémmel kell lekenni az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat. Érdemes UV-filterrel ellátott krémet választani. Ezután felkerülhet a szolid nappali smink.


Napközben: Száraz bőrűek még egyszer krémezzék át az arcukat. A zsíros bõrûek arclemosó kendővel frissíthetik fel, tehetik mattabbá fénylő arcbőrüket. Ezután lehetőség van a smink frissítésére is.

Este: A bőr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül. Bőrtípusnak megfelelő lemosók állnak rendelkezésre arctejek, arcvizek, lemosó krémek, tisztító habok formájában. A szemsmink eltávolítására érdemes beszerezni egy kimondottan erre a célra kifejlesztett lemosót, mely egyben ápolja is a szemkörnyék érzékeny bõrét. Ha a sminket és a szennyezõdéseket eltávolítottuk, jöhet a vérkeringés fokozása alkoholmentes arctonik alkalmazásával. Cseppentsünk egy keveset vattára, és paskoljuk vele át az egész arcot, nyakat, dekoltázst. A már tökéletesen tiszta bõrre kerülhet a hidratáló vagy tápláló krém, szemránckrém esetleg ráncsimító szérum.

Hetente egyszer: Használjon bõrradírt! Az apró szemcsés készítményekkel eltávolíthatjuk az elszarusodott hámréteget az arcbõrrõl. A radírozás után azonnal érezhetõ, hogy a bõr sima, üde színû lesz, s a krémek is könnyebben felszívódnak.
Szánjuk idõt arra, hogy heti egyszer (radírozás után) tisztító vagy hidratáló maszkot tegyünk fel. Kérjük ki kozmetikusunk tanácsát, hogy melyik számunkra a legmegfelelõbb pakolás.

Havonta egyszer: Másfél-két óra alatt akár ujjá is születhetünk. Egy feszesítõ, tápláló masszázs máris kisimíthatja a ráncokat, és meggátolhatja újabbak kialakulását. Ha bõrünk zsíros, pattanásos, kérjünk tisztítást is, és ragaszkodjunk a Bioptron lámpás kezeléshez, mely segíti a tisztítás utáni sebgyógyulást.
 

Responsive Free Joomla template by L.THEME