Az érett férfibõr

A férfiak bõre a nõkével szemben sokkal jobb minõségû a fiatalabb éveikben. A negyvenedik életévtõl fogva azonban bõrük hirtelen nagymértékben veszít nedvességtartalmából és rugalmasságából.

A férfiak bõrproblémái:

Bár a pattanásos bõr fiatalkorban lányoknál és fiúknál egyaránt jelentkezik, a pattanások súlyosabb fajtája gyakran sújtja az erõsebb nem ifjú képviselõit.
A szeborreás ekcéma is gyakoribb a férfiaknál, mint a nõknél. Ennek fõ tünetei a középükön sárgás-barnásan hámló piros foltok, melyek a fejbõr és a szakáll környéke mellett a homlokon, a szemöldök mentén, az arc közepén, valamint a fül mögött is megmutatkozhatnak.
Tipikus férfidolog a rhinophymus is, amely az orrnak a faggyúmirigyek és a kötõszövet abnormális túltermelésébõl következõ megnagyobbodása.
A férfiak bõre több kollagénrostot tartalmaz - ezért a ráncok náluk csak idõsebb korban jelennek meg. Általában ott mélyülnek el, ahol vastagabb a bõr. Vigyázat! A folyamatos stressz is öregít. Ezért belsõleg is ápoljuk a bõrt: a gyakori és a kielégítõ alvás, a kevés élvezeti szer fogyasztása, az egészséges táplálkozásra való átállás és a folyamatos mozgás - fõként az állóképességet fejlesztõ sportágakban - sokat segítenek a bõr öregedése elleni küzdelembben.

Érett férfiak bõrápolása

A bõrnek több nedvességre, mint zsírra van szüksége, ezek pótlásához elegendõ egy terméket reggel és este használni. A testápoló szóba sem jöhet az arc ápolásához, mert bõrirritáló anyagokat tartalmazhat.
A kor elõrehaladtával a bõr megújulásának sebessége alábbhagy, mattá és fakóvá válik. Az elhalt hámsejtek eltávolítására és a sejttermelés serkentésére kiválóan alkalmasak a különbözõ bõrradírok.
Az azulén, a bisabolol, a hamamelisz és a panthenol bõrvédõ funkciói már bizonyítottak a bõrápolásban. A gondos napvédelem is feltétlenül ajánlott. Az állandó stressz gyorsítja az öregedést.

Responsive Free Joomla template by L.THEME