Tavaszi bőrápolás

tavasziA hosszú téli hónapok után végre beköszönt a várva várt tavasz. Sajnos a tavasz elsõ heteiben az idõjárás gyakran alig különbözik a télutó szeles, hûvös, nedves napjaitól. Esik az esõ, a hó, kellemetlenül fúj a szél. Ezek az idõjárási viszontagságok kedvezõtlenül befolyásolják a bõr hidratációját. Különösen a víz- és zsírhiányos, mélyrétegi vízhiányos bõr állapotát rontja, mert e bõrtípusok gyulladttá válhatnak. Épp ezért fontos a bõr felszínének védelme nappali krémekkel. Fontos az is, hogy a bõrbe minél több gyulladáscsökkentõ, nyugtató hatóanyagot juttassunk.

Sok embert napozásra csábít a simogató tavaszi napsütés. Szívesen tartózkodnak a napon, gyakran nem is sejtve, hogy bõrük károsodhat, olyan rendellenesség keletkezhet, amelynek eredményes kezeléséhez gyakran egy teljes év szükséges. E rendellenesség a fiatalkori szeplõ, ami fehér, vékony hámrétegû bõrökön gyakoribb. A rendellenesség makacssága miatt indokolt, hogy a megjelenésének megakadályozására nagy gondot fordítsunk.

A fényvédõ szerekre sokan érzékenyek. Alkalmazásuk elõtt mindenkor végezzünk bõrpróbát. A korai napsütés nemcsak pigmentfelhalmozódást okozhat, hanem napégést is, különösen a magasabban fekvõ hegycsúcsokon.

Természetesen nemcsak az idõjárás viszontagságai, hanem a vitaminszegény táplálkozás is jól tükrözõdik a bõrön. A bõr vitaminhiányának pótlására alkalmazzunk vitaminokat, de feltétlenül tartsuk be adagolásuk szabályait.

A téli hónapok mozgáshiánya, az ünnepek kalóriadús étrendje gyakran felesleges kilókat okoz. A tavasz a nagyobb fogyókúrák idõszaka. Érdemes szaunázni, sportolni.

 

 

Responsive Free Joomla template by L.THEME