Szépségápolás kánikulában

1. Fényvédelem
Nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy mennyire fontos testünk védelme a Nap káros sugarai ellen.
Nappalra mindig UV-szûrõvel ellátott, bõrtípusnak megfelelõ arckrémet használjunk! Strandoláskor min. 15-ös faktorszámú Napfényvédelem kenjük be egész testünket, ez nem csak a leégéstõl, hanem a bõr kiszáradásától is véd. Idõnként ezt a folyamatot meg kell ismételni.

Gondoljunk a fejbõr és a haj védelmére is! A könnyû nyári kalapok és kendõk hasznunkra lehetnek ilyenkor. Hajunk ápolásáról UV-szûrõvel ellátott samponok és pakolások gondoskodnak. Lehetõleg tartózkodjunk árnyékban, fõleg 10 és 16 óra között kerüljük a tûzõ napot!

2. Napozás utáni ápolás
Strandolás után sem szabad megfeledkezni testünk hidratálásáról. Aloe Vera, panthenol, azulén tartalmú ápoló krémekkel frissítsük fel a napfény által megviselt bõrt!

3. Szemek
Ne feledkezzünk meg szemeink védelmérõl! Jó minõségû, valóban UV-szûrõvel ellátott napszemüveggel sokat tehetünk látásunk megóvására. Esténként használjunk szemápoló készítményeket!

4. Parfüm
Nyáron kerüljük a parfüm és aromaolajok használatát, ugyanis allergiás reakciót, foltosodást válthatnak ki!

5. Smink
Strandolás elõtt gondosan távolítsuk el a sminket, dezodort, izzadásgátlót!

6. Szõrtelenítés
Bármilyen módszerrel is végezzük a szõrzet eltávolítását, min. 24 órát pihentessük a bõrt, mielõtt napoztatnánk, így elkerülhetjük a fertõzéseket és a vöröses-barna foltok kialakulását.

7. Hámlasztás
Bõrünk egyenletes, foltmentes barnulásához elengedhetetlen a rendszeres testradírozás (bõrtípustól függõen kb. 2 hetente). Alaposan dörzsöljük testünket szemcsés, hidratáló radírral!

8. Körmök
A napfény körmeinket is veszélyezteti. Ha körömlakkal napozunk, akkor körmeink könnyen besárgulhatnak, elszínezõdhetnek. Ennek kivédésére lakk helyett UV-szûrõs fedõlakkot használjunk!

9. Lábápolás
A nagy hõségtõl, és a nem jó minõségû lábbelitõl könnyen leizzad a lábunk. Ez kedvez a lábgomba és egyéb fertõzések kialakulásának, valamint kellemetlen lábszag kialakulásához vezet. Ennek elkerülésére használjunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett lábápoló készítményeket, hintõport!

10. Folyadékbevitel
Az egész szervezet, így a bõr mûködéséhez is elengedhetetlen a megfelelõ mennyiségû (nagy hõségben 3-4 liter) folyadék bevitele. Lehetõleg ásványvíz, cukormentes gyümölcslevek, ill. zöld tea formájában.

A témával kapcsolatos hasznos infók: Napfényvédelem, Nyári bőrápolás.

Responsive Free Joomla template by L.THEME